Tuesday, 27 September 2016

Tanjung Malim: Pekan Tanjung Malim

Bismillah..

Saja jee nak separate entry kan..
Oh yea..sebenarnya cik Yani sedang cuba blogging melalui handphone ;)
Handphone Sony C2 ni dapat free dari customer merangkap supplier fotocopy machine pejabat kami. Hehe..so kita kasik test kehebatan handphone ini yeaaa...

So..jom sambung cerita. Ni sambung kisah Tanjung Malim tadi.
Balik dari piknik, cik Wan ajak kami bersiar-siar sekitar Pekan Tanjung Malim. peekannya tak besar sangat (kee sebab kami tak tau hala tuju..haha).
Pusing punya pusing.. Kami terjumpa port baik punya..hahaa..
Tempat ni bawah jambatan sebelah setesen KTM. Ada gerai-gerai comel yang makanannya semua sedap-sedap serta circuit go kart. Harga go kart pula memang berpatutan..RM10 untuk 3 lap. Adoiii..memang membuatkan anak-anak meronta-ronta laaa Nak naik go kart. Last-last mama daddy kalah..semua anak dapat sorang 3 lap..Happy je diaorang kan..
Habis go kart,kami pon bergerak balik Puchong sebab hari dah maghrib. Sehari kat Tanjung Malim tapi rasa macam seminggu.. Macam-macam yang kami buat. Seronok dan rasa tak puas..InsyaAllah suatu hari nanti cik Yani dan famili akan kembali ke sini lagi :)

Ps: Sorry yea,,kalini kurang gambar food sebab anak-anak excited nak main go kart.













Tanjung Malim : Kg Sungai Bill

Bismillah..

Bulan lepas (tarikh tak ingat), cik Wan ajak kami sekeluarga berjalan-jalan ke Tanjung Malim. Asalnya kami bercadang nak beli sebidang tanah di sana untuk dijadikan kebun. Kata cik Wan, kesian tengok cik Yani bercucuk tanam di tanah kecik setengah kangkang anak kera depan rumah tu 😂

Seusai jenguk tapak kebun tu, cik Wan bawa kami anak beranak berkelah di Sungai Bill. Tak jauh dari tapak kebun idaman kami tu.

Dah lama tak pergi berkelah..cik Yani rasa Sungai Bill ni memang tempat perkelahan yang menarik. Chalet-chalet kecil disediakan sepanjang tapak perkelahan dengan kadar sewa cuma RM30. Murah dan berbaloi!
Di luar setiap chalet ada disediakan meja makan untuk kita lepak makan bersantai-santai. Sungai nya juga selesa untuk kita bawa anak kecil mandi manda.
Bila pergi berkelah cik Yani akan pastikan tandasnya selesa untuk lepas hajat. Alhamdulillah.. Tandas kat sini selesa.
Ehh..cerita panjang tak guna..meh laa tengok gambar. Memang menarik laa untuk percutian singkat hujung minggu :)